De vil aldrig passe hunden

Onsdag, 27. september 2023
Af Puk Elgård. Illustration: Birgitte Ahlmann.
Læseren træder ofte til som barnepige, når barnebarnets forældre har behov for det. Derfor bliver læseren frustreret, når sønnen og svigerdatteren afviser at tage sig af hunden.
En hund

Kære Puk

Jeg ved, at du er hundeelsker, så du kan måske sætte dig ind i mit problem.

Min mand og jeg har en søn, og vi har næsten altid haft hund i hjemmet.

Nu er sønnen for længst flyttet hjemmefra, bor sammen med en sød kvinde og har selv fået en dejlig søn, der nu er fire år.

Sådan en størrelse er jo ofte syg, så min mand og jeg, der begge er pensionister, tager ofte den lille dreng, som er sød og nem. Vi passer ham også, når hans forældre skal noget, kæresteweekend, fester m.m.

MEN – de vil aldrig passe vores lille, velopdragne hund. Drengen er glad for vovsen, den er en ældre herre, som gør hverken mennesker eller ting fortræd.

Vores nabo, der tidligere har passet hunden af og til, er desværre flyttet, og de gange, vi har spurgt vores søn, har det ikke passet dem. Vi skal sjældent noget flere dage ad gangen eller noget, hvor hunden ikke kan komme med, men nu vil vi gerne på en forlænget weekendtur til Tyskland.

Jeg tænker, at svigerdatteren synes, en hund grisser – men så skulle hun se, hvordan hendes søn gør efter en tur i sandkassen. Og det er da bare sand og til at støvsuge.

Jeg kan mærke, at jeg på forhånd er lidt vrissen, og det er jo ikke det bedste udgangspunkt for at høre, om de kan passe Filur de dage.

Hvordan ville du gribe det an?

Filurs mor

Kære Filurs mor

Jeg kan godt lide hunde. Dog mest min egen, og selv om jeg elsker den højt, har jeg til min store forbavselse (skrevet med et smil) opdaget, at ikke alle har det ligesom mig.

Jeg har selv familiemedlemmer, der synes, det er ganske rædselsfuldt at have vores hund på besøg. For os, der har dyr, er det måske svært at forstå, at man ikke bare åbner sit hjem for de firbenede, men hvis man ikke er hundemenneske, er det jo en stor indgriben i hverdagen at placere en hund i en familie, hvis de ikke er interesserede i det.

En hund er ekstra arbejde, og ja, den sviner også.

Jeg synes ikke helt, man kan sammenligne jeres hund og jeres barnebarn. Jeg er sikker på, at den lille dreng er velkommen hos jer, og I hygger om ham, når han er der, fordi I elsker ham, og så ser man jo gennem fingre med sand og syltetøj i sofaen. Men hunden er ikke ønsket, og det kan sagtens være, din svigerdatter ikke kan lide den.

Personligt ville jeg ikke overlade min hund i et hjem, hvor jeg vidste, den var i vejen. Jeg ville finde nogle med hundeerfaring, som gerne vil hundesitte. Prøv på platformen Gudog (det hed tidligere Dogley), hvor du kan finde erfarne hundepassere. Eller prøv i vennekredsen og se, om der er held der.

Man kan ikke tvinge folk til at kunne lide hunde. Og jeg synes faktisk ikke, man kan forlange, de skal passe den som en byttehandel for barnebarnet.

Jeg håber, I finder en hundevenlig løsning og får en god tur.

Bedste hilsner fra Puk